Carine Vos

Wie zit er achter Richting-Wijzer Advies? Ik ben Carine Vos. In 2009 richtte ik deze praktijk voor studiekeuze en loopbaanadvisering op. Ik zag in mijn werk welke gevolgen een ‘verkeerde’ (studie)keuze kan hebben op je loopbaan of op je persoonlijke leven. Dat inspireerde mij om mensen te begeleiden bij loopbaan en studiekeuze.

Mijn eigen carrière is veelzijdig: ik carine nwwerkte als docent, mentor en studieloopbaanbegeleider in het onderwijs. Ik deed ervaring op in het bedrijfsleven als assistent-portfoliomanager, reporting medewerker en project-medewerker. Daarnaast heb ik interesse in een groot aantal vakgebieden en volgde diverse studies en cursussen aan universiteit en hbo-instellingen, waaronder Bedrijfseconomie, HRM (loopbaancoaching), Engels en Spaans, Psychologie en Journalistiek. Ik ben NOLOC erkend loopbaanadviseur.

Naast werken als loopbaanprofessional heb ik een voorliefde voor werken met taal. Ik schreef twee boeken voor jongeren op het gebied van studiekeuze (De rest van je leven?) en profielkeuze (Had ik maar…). Daarnaast schrijf ik artikelen, columns en blogs over studiekeuze en loopbaanthema’s. Ook werk ik als freelance journaliste. Onder Publicaties vind je een deel van mijn artikelen.