Studiekeuzetraject

Gewoon je studiekeuze bepalen

Het Standaard Studiekeuze traject is een beproefde manier om in 4 individuele gesprekken je studiekeuze helder te krijgen. Géén testen (okay een basistest, maar als je er meer wilt, kan dat ook), maar praten over jezelf: wie ben je, wat wil je, waar krijg je energie van, etc. Na 4 sessies van ongeveer 1 tot 1,5 uur ben jij zover dat je definitief een studiekeuzeadvies krijgt. Daarmee kun je je aanmelden bij een opleiding of nog wat extra stappen zetten zoals een meeloopdag volgen, een proefstudeersessie bijwonen, etc.

Deze optie kan desgewenst worden aangevuld met digitale testen. Dan worden je competenties en voorkeuren gemeten, zodat je nog wat extra bevestiging krijgt.

Wat levert het op?

Een concreet studiekeuzeadvies: aan het eind van het traject heb je 1 of 2 opleidingen bepaald die bij jou passen. De totale duur van een traject is ongeveer 3 weken. Bovendien levert het inzicht in jezelf op, en natuurlijk een hoop rust: je weet eindelijk wat je wilt studeren! Een rapportage van de sessies krijg je toegestuurd. Lees hier ook de ervaringen van anderen.

Voor wie:

Leerlingen die binnenkort een studiekeuze moeten maken, leerlingen die een tussenjaar volgen, studenten die willen stoppen met hun opleiding en een andere studie willen kiezen, (jong) volwassen die (weer) willen gaan studeren