Herken je studiekeuzevraagstuk

Iedereen die een studiekeuze moet maken heeft zijn eigen studiekeuzevraagstuk. Het maken van je studiekeuze kan om verschillende redenen erg lastig zijn. We weten allemaal dat er (te)veel opleidingen zijn om te kiezen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Of dat je misschien voor je gevoel te jong al moet beslissen wat je later met je leven wilt gaan doen. Dat geldt voor iedere studiekiezer. Er kunnen ook nog een heleboel andere situaties zijn, waardoor het voor jou extra lastig is om een passende studie te vinden.  In de praktijk van Richting-Wijzer Advies komen een heleboel van die vraagstukken jaarlijks voorbij. Het ene vraagstuk is wat ingewikkelder dan de ander, maar er wordt altijd van de persoon uitgegaan om een passende studie te vinden.

herken je studiekeuzevraagstukIn deze serie “Herken je studiekeuzevraagstuk” vind je een aantal situaties van jongeren en wellicht herken je je eigen vraagstuk wel. Of lijkt het er een beetje op. Hopelijk levert het je erkenning en herkenning op, zodat je je niet zo onzeker hoeft te voelen in jouw zoektocht. Misschien haal je er inspiratie of extra doorzettingsvermogen uit om te blijven zoeken naar jouw studie. Je studiekeuze is nu eenmaal een proces van vallen en opstaan, van doorstrepen, toevoegen en selecteren. Daarbij: Er zijn geen twee levenslopen hetzelfde. Dus wat je hooguit kunt vergelijken is dat het voor iedereen lastig kan zijn om zijn studie, zijn plekje te vinden.

Al deze studiekeuzevraagstukken komen uit de praktijk van Richting-Wijzer Advies.

Studiekeuzebegeleiding voor diverse vragen

De vraagstukken zullen regelmatig met nieuwe praktijkvoorbeelden worden aangevuld. Misschien herken je jouw vraagstuk niet. Of denk je: héé, maar ik heb een heel ander probleem waardoor ik niet een passende studiekeuze kan maken. Neem dan toch gerust contact op om te vragen of we met jouw problematiek aan de slag kunnen (vast wel!). Bellen of mailen is geheel vrijblijvend!

Situaties uit de studiekeuzepraktijk: