Studeren en meer – begeleiding

Begeleiding tijdens en na je studie nodig?

Je hebt een definitieve studiekeuze gemaakt. Als je eenmaal aan je opleiding bent begonnen, kunnen tijdens je studie allerlei keuzes, beslissingen en uitdagingen op je pad komen. Dat het plannen niet zo lekker gaat bijvoorbeeld, of dat resultaten tegenvallen. Ook stages en afstuderen kunnen de nodige handen-in-het-haar-momenten opleveren.

En wat dacht je van ná je opleiding? Dan komen de daaropvolgende vraagstukken om de hoek. Ga ik doorstuderen (een master bijvoorbeeld)? Ga ik werken, zo ja wat dan en waar dan?

Richting-Wijzer Advies biedt je ook begeleiding bij dit soort vraagstukken.

Begeleiding tijdens en na je studie als oplossing?

Op je hbo- of universitaire opleidingsinstituut is het op verschillende manieren mogelijk om begeleiding te vragen bij diverse vraagstukken die je tijdens je studie tegenkomt. Die zijn vaak gratis. Vraag eens bij de mentor of studieadviseur wat er voor jou allemaal mogelijk is. Wie weet kom je al een heel eind bij het aanpakken van je problemen.

Wanneer je echter onafhankelijk, vrij van school, begeleiding wilt kun je daar ook voor kiezen. Een aantal voordelen op een rij:

  • Persoonlijke aandacht.
  • Korte trajecten mogelijk, volledig toegeschreven naar jouw probleem.
  • Korte wachttijden, dus direct aan de slag met je problematiek.

Nadelen? Ja, die zijn er ook. Die gaan over investering: qua tijd én geld (maar is dat echt een nadeel als het je helpt?). Dit zijn de Tarieven per jan 2024.

Studie-advies

Vragen tijdens en na je studie

Het studeren loopt soms niet zoals je wilt. Maar het is niet nodig om te blijven ronddwalen als je met een klein beetje ondersteuning weer verder kunt. Carine heeft ervaring in het hoger onderwijs en weet hoe je studieproblemen of andere vragen aan kunt pakken. Je kunt een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen om te kijken wat voor  Jou! de beste aanpak kan zijn. Herken je je in de volgende problematiek? Of zijn er andere vragen? Neem gerust contact op!

  • Hoe zorg ik dat ik meteen goed aan mijn studie begin?

  • Mijn resultaten vallen tegen, terwijl ik wel hard werk

  • Het lukt me echt niet om alles goed te plannen, ik zwem in de info.

  • Mijn studie valt tegen. Wat nu? Stoppen of doorgaan?

  • Mijn stage/scriptieverslag krijg ik niet op papier. Hoe pak ik het aan?

  • Ik ben klaar met mijn studie. Hoe nu verder?

Dat jij hulp wilt bij je studie is een slimme zet. Wie weet ben jij na een paar sessies weer helemaal back on track. Richting-Wijzer Advies heeft voor elke student een geschikte aanpak. En heel belangrijk: Jij! staat centraal.

Tijdens een vrijblijvende kennismaking kijken we samen wat er nodig is. Neem gerust contact op!

Marit (22): Zocht na haar HBO-opleiding een vervolgstudie.

Ik heb inmiddels mijn opleiding Communicatie afgerond. Ik ben nog steeds heel blij dat ik 4 jaar geleden samen met jou deze keuze heb gemaakt. Ik ben nog niet uitgeleerd en zou graag nu op zoek gaan naar een geschikte master. Ik weet zeker dat ook dat weer een goede keuze wordt!

Eefje (23): Schreef haar scriptie, maar deze werd met een onvoldoende beoordeeld.

Wat ik te horen kreeg was dat het gewoon niet goed genoeg was. Het zou taaltechnisch niet goed in elkaar zitten en mijn begeleider zag teveel fouten en begreep niet alles. Via een collega hoorde ik dat jij ook scripties en rapporten nakijkt. Ik ben blij dat ik mijn scriptie door jou heb laten redigeren. Nu het is verbeterd, is het wel voldoende en ben ik afgestudeerd!

Lot (19): Haalde in haar eerste tentamenweek net iets teveel onvoldoendes.

Voor mijn toetsen had ik supergoed geleerd. Maar ik haalde er best veel nét niet. Het waren allemaal multiple choice toetsen. Je leerde me wat tips en tricks om de toetsvragen goed te doorgronden en daarna lukten de herkansingen opeens wel. Soms ligt het niet aan je kennis, maar aan het lezen van de vragen.