Bij de studiekeuzebegeleiding gaan jij en ik samen aan de slag en ontdekken wie Jij! nu precies bent. Dat is de basis om te weten wat er bij jou past. Misschien weet je eigenlijk al best welke richting het moet gaan worden. Maar je kunt nog wel wat begeleiding gebruiken om te weten te komen welke studies daarbij passen. Of misschien twijfel je nog.

Voorkom onzekerheid met studiekeuzebegeleiding

Maak ik wel de juiste studiekeuze? Zit ik misschien tóch op het verkeerde spoor? Die onzekerheid is een vervelend gevoel. Met de juiste studiekeuzebegeleiding los je dat op. Nadat wij samen aan de slag zijn gegaan weet je het zeker: ik ga voor déze studie!

Hoe zitten de trajecten in elkaar?

We gaan als eerste stap ontdekken wie jij bent, welke interesses je hebt, waar je goed in bent. Dat geldt voor het basistraject én het uitgebreide traject. Pas daarna gaan we concreet aan de slag met opleidingen die bij jou passen. Dat is de juiste volgorde om je studiekeuze te maken.

In het BASIS traject ga jij vervolgens zelf met geschikte opleidingen – maximaal 3-5- aan de slag.

Bij het UITGEBREIDE traject kom je vaker langs om meer aandacht aan opleidingen te besteden, en beperken we ons niet tot slechts een paar opleidingen. Ook vul je bij dit traject een studiekeuzetest in.

De trajecten zijn vooral geschikt voor jongeren die een keuze moeten maken richting HBO of Universiteit. Ook vraag ik je gemotiveerd te zijn om met opdrachten aan de slag te gaan.

Studiekeuzebegeleiding en studie kiezen

Tarieven

De Tarieven per juli2024 kun je hier lezen. Er is altijd een vrijblijvende kennismaking mogelijk. De trajecten (en dus ook tarieven) kunnen aangepast worden aan jouw behoeftes. Zo kun je extra sessies boeken, bijvoorbeeld, of extra studie-testen.

Studiekeuze traject basis (€ 325)
• 1 sessie
• ongeveer 2- 2,5 uur.
• inclusief 3-5 suggesties voor studies
• inclusief werkboekje

Studiekeuze traject uitgebreid (topkeuze) (€525)
• 3 of 4 sessies
• ongeveer 4- 4,5 uur
• alle studie-opties meegewogen
• inclusief studiekeuzetest
• inclusief werkboekje

Studiekeuzebegeleiding met humor

Studiekeuzebegeleiding op maat voor jou

Behalve deze trajecten kan het ook anders. Ik sta open voor aangepaste trajecten die misschien nóg beter bij je passen. Misschien wil je alleen een bepaald onderdeel van het traject doen. Bv ontdekken wie jij bent. Of juist het uitzoekwerk helemaal zelf doen. Ook kunnen we (een deel) van het traject online doen als dat nodig is. Aan jou de keuze. Jij! bent in control.

We gaan samen op een ontspannen manier te werk en vast ook met humor erin. Het is een serieuze zaak, maar hé, het moet wél leuk blijven!

Bjorn (19): Na het VWO aan een universitaire opleiding Psychologie begonnen en na een half jaar gestopt.

Mijn zus was bij jou geweest, één van mijn vrienden ook. Allebei zijn ze hartstikke blij met hun nieuwe opleiding. Dat wilde ik ook vinden! Ik ben heel blij dat ik deze investering heb gedaan, want we kwamen uit op een opleiding die volledig nieuw is, maar die perfect bij me past. Alsof ze die speciaal voor mij hebben opgezet, zo voelt het.

Noor (15) en Marijke (17): Zochten (met een tussenpoos van 1 jaar) beide een opleiding die geschikt voor ze was. Allebei hadden ze behoorlijk last van keuzestress.

Moeder: Daar zijn we weer! Marijke gaat lekker op haar opleiding en nu is Noor aan de beurt, want die weet ook niet wat ze wil. Ze wil graag hetzelfde als haar zus: een leuke opleiding.

Erik (18): Kwam na een half jaar ICT erachter dat hij niet op zijn plek zat en zocht een studie die beter bij hem zou passen.

Hoe Carine het doet weet ik niet, maar uiteindelijk ben je toch echt zelf degene die de keuze heeft gemaakt. Je hebt het eigenlijk niet eens door. Ik ben nu een half jaar bezig met mijn tweede studie en het bevalt me zoveel beter dan die eerste keus. Ik ben blij dat ik aan een andere studie ben begonnen.