Je wilt studiekeuzeadvies. Da ’s niet voor niks. Je bent daarin echt niet de enige. Ongeveer 1 op de 3 studenten stopt voortijdig met de studie. Gewoon omdat ze erachter komen dat ze op het verkeerde spoor zitten.
Misschien heb je nog niet gekozen. Dan zít je gelukkig nog niet op het verkeerde spoor, maar weet je misschien niet wat je dan moet kiezen. Dat is helemaal niet zo gek. Hoe weet je nu welke studierichting écht bij jou past?

Studiekeuzeadvies of stress en spijt krijgen?

Wie weet heb je al een vooropleiding gedaan en kun je wel wat studiekeuzeadvies gebruiken voor je vervolgopleiding. Welke studie sluit eigenlijk het beste aan?

Misschien weet je zelfs al best welke kant je op wilt, maar twijfel je toch nog tussen een aantal richtingen. Of heb je in principe al gekozen, maar past dit wel echt bij jou? Zit je wel op het juiste spoor of ga je spijt krijgen?

Studiekeuzeadvies

Overzicht in studiekeuzerichtingen

Hoe fijn is het dan dat iemand met je meedenkt en je advies kan geven. Iemand die wéét wat er allemaal te kiezen valt. Iemand als Carine die sámen met jou onderzoekt wie Jij! bent en wat het beste bij jou gaat passen. Die als ervaren en geïnteresseerde studiekeuzecoach jou helpt bij het maken van jouw persoonlijke én juiste studiekeuze.

  • Zit ik op het juiste spoor?
  • Er is zoveel te kiezen, ik zie door de bomen het bos niet meer
  • Je twijfelt tussen een aantal studiekeuzes en kunt wel wat studiekeuzeadvies gebruiken
  • Vooropleiding. Welke vervolgopleiding sluit het beste aan?
  • Je weet al best goed welke richting je op wilt, maar past dit wel echt bij jou?
  • Krijg ik geen spijt van de studiekeuze die ik wil gaan maken?
Hulp door studiekeuzeadvies

Dat jij studiekeuzeadvies zoekt is dus een hele slimme zet. Je bent heel bewust bezig met je toekomst.

Of je wilt alleen advies m.b.t. de studiekeuze die je wilt maken of je weet nu helemaal niet welke studierichting je wilt kiezen. Richting-Wijzer Advies heeft voor elke scholier of student een geschikte aanpak. En heel belangrijk: jij staat centraal!

Anne (18): Zocht een leuke WO-opleiding waarin ze met haar grote passie voor muziek iets zou kunnen doen.

Ik dacht dat ik alle mogelijke opleidingen wel zo’n beetje had bekeken, maar jij wist toch nog net weer een paar andere studies, waaruit ik uiteindelijk mijn definitieve keuze kon maken. Ik heb je naam al bij wat vrienden doorgegeven!

Mirjam (20): Deed een mbo 4 opleiding in een sector waarin ontzettend werd bezuinigd en het heel lastig was om aan werk te komen.

Wat fijn dat je me getest hebt of ik hbo aan zou kunnen en dat uit de testen bleek dat ik dat echt wel zou kunnen. Ik deed mee aan de selectie voor Event management en het ging appeltje- eitje en kreeg bericht dat ik mag starten. Ik heb al een kamer in mijn nieuwe stad gevonden en heb er ontzettend veel zin in!

Leatitia (17): Wist niet goed wat ze na het havo zou gaan studeren.

Er kwam uiteindelijk eenzelfde opleiding uit als die mijn zus deed: Commerciële Economie. Eigenlijk wilde ik dat niet, want ik wilde niet dat zij dacht dat ik haar nadoe. Maar mijn vader en mijn zus gaven allebei aan dat ze deze opleiding ook bij mij vinden passen. Misschien nog wel meer dan dat hij bij haar past (en zij kan het weten want zij zit er middenin).