Je werk is belangrijk, maar doe je wel wat je wilt?

Begeleiding tijdens je loopbaan nodig?

Je bent aan het werk, maar je hebt niet meer zoveel plezier. Of je hebt (nog) geen baan, maar wilt dat wel. Je weet niet zo goed waar je moet beginnen om te ontdekken wat je wilt.

Richting-Wijzer Advies biedt begeleiding bij dit soort vraagstukken.

Loopbaantraject

Een loopbaantraject wordt ingericht naar je eigen behoeften. Ontdekken waar je sterke punten liggen, wat je aan competenties meebrengt, waar je interesses liggen, etc. In een kennismakingsgesprek zetten we op een rij waar jij aan wilt werken. Op basis daarvan volgt een plan van aanpak en gaan we aan de slag. Dit alles wordt ondersteund door een digitale loopbaanscan, waar we de uitslag gaandeweg van bespreken en waardoor je stap voor stap inzicht krijgt in de richting waarin jij je baan wilt zoeken.

Voordelen:

  • Persoonlijke aandacht.
  • Korte trajecten mogelijk, volledig toegeschreven naar jouw probleem.
  • Korte wachttijden, dus direct aan de slag met je problematiek.

Nadelen? Ja, die zijn er ook. Die gaan over investering: qua tijd én geld (maar is dat echt een nadeel als het je helpt?). Je gaat opdrachten maken, functies uitpluizen, noem maar op. Dat kan alleen als je er tijd voor maakt. Dit zijn de Tarieven per juli2024

Loopbaanbegeleider

Loopbaanadvies of begeleiding?

Een loopbaanbegeleidingstraject heeft eigenlijk hetzelfde doel als een adviestraject. Bij advisering lijkt het of de coach zegt: je moet dit of dat gaan doen. Maar jij bent zélf degene die bepaalt. Een coach stelt vragen en reikt tools en middelen aan om zelf je conclusies te trekken. Daarom spreek ik dus liever over loopbaanbegeleiding dan over loopbaanadvies.

  • Ik wil ander werk, maar weet niet wat.
  • Ik wil meer uitdaging, maar weet niet hoe ik dat kan bereiken.
  • Ik zou graag hulp willen bij het maken van mijn cv of brief.

  • Ik ben klaar met mijn studie, maar weet niet goed welke banen nu passen.
  • Ik heb een andere loopbaanvraag.
  • Mijn werknemer functioneert niet goed. Ik wil graag een loopbaantraject aanbieden.

loopbaanbegeleiding

Dat jij hulp wilt bij je loopbaan is een slimme zet. Wie weet ben jij na een paar sessies weer helemaal back on track. Richting-Wijzer Advies heeft ruim ervaring met loopbaantrajecten. En heel belangrijk: Jij! staat centraal.

Tijdens een vrijblijvende kennismaking kijken we samen wat er nodig is. Neem gerust contact op!

Erik (45): Zocht hulp bij het opstellen van zijn CV.

Ik wilde een hogere functie op mijn werk, en moest daar naar solliciteren. Nadat ik eerder werd afgewezen, keken we samen naar brief en CV en deelden we de boel anders in. Op basis daarvan werd ik bij de volgende poging wel uitgenodigd. Ik heb nu al een half jaar een hogere rang en ben daar heel blij mee!

Marijke (25): Kon na haar studie geen werk vinden.

Mijn opleiding is er eentje die niet heel veel beschikbare banen heeft. Ik twijfelde dus of ik wel de juiste studie had gedaan. Carine heeft mij weer vertrouwen gegeven dat ik gewoon moest doorzetten. Liever wat langer thuis op de bank, dan ongelukkig in een baan die niet past. Na veel sollicitaties is het ook gewoon gelukt!

Sylvie (28): Had het op het werk niet meer zo naar haar zin.

Na een paar jaar hetzelfde gedaan te hebben, wist ik het allemaal wel. De uitdaging was weg. Met loopbaanbegeleiding heb ik ontdekt waar mijn kracht lag, en gedurfd om toch elders te gaan solliciteren. Nu heb ik een functie die inhoudelijk spannender is en waar ik over 2 jaar senior kan worden.