Rifka (17): Zocht een leuke hbo-opleiding maar wist niet welke.

Blijkbaar zag jij dingen in mij die ik zelf nog niet wist. Ik ga binnenkort verhuizen en ga het tweede jaar van mijn opleiding Psychologie dus ergens anders volgen, maar ik maak hem hoe dan ook af!

Erik (18): Kwam na een half jaar ICT erachter dat hij niet op zijn plek zat en zocht een studie die beter bij hem zou passen.

Hoe Carine het doet weet ik niet, maar uiteindelijk ben je toch echt zelf degene die de keuze heeft gemaakt. Je hebt het eigenlijk niet eens door. Ik ben nu een half jaar bezig met mijn tweede studie en het bevalt me zoveel beter dan die eerste keus. Ik ben blij dat ik aan een andere studie ben begonnen.

Rint (19): Te gehaast een verkeerde studiekeuze gemaakt, na 3 weken al weer met de opleiding Commerciële Economie gestopt.

Moeder: Na een mislukte studie zijn we heel blij dat onze zoon nu wel op zijn plek zit. Hij is een half jaar bezig en erg gemotiveerd en hij is weer vrolijk.

Help mij nu ook met de juiste studiekeuze

Julie (20): Brak 2 opleidingen voortijdig af en zocht een opleiding die bij haar past en die mogelijk ook niet voltijds gevolgd hoeft te worden.

Het traject heeft me meer dan een studiekeuze opgeleverd. Je hebt me een spiegel voor gehouden en me gewezen op meer aspecten dan alleen maar opleidingen. Ik ben tijdens het traject daarmee aan de slag gegaan en heb veel zaken in mijn leven opeens kunnen verklaren. Het uiteindelijke advies geeft me ook het vertrouwen dat ik in deeltijd op mijn manier kan gaan studeren. Het geeft vooral heel veel minder stress.

Nicole (19): Stopte met een opleiding op milieugebied en zocht een betere match. Die vond ze in een zorg gerelateerde opleiding.

Moeder: Het is fijn dat Nicole meer richting heeft gekregen dat ze het in de zorg wil zoeken en dat ze andere dingen toch los durft te laten. Met de nieuwe keus mag ze intensief met mensen werken en dat is toch wat het best bij haar past.

Carola (19): Deed vwo en kwam uit bij de hbo-opleiding Civiele Techniek.

De opleiding die eruit is gerold, zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik heb nu intensief alles doorlopen en goed kunnen beargumenteren dat dit echt de beste keuze is voor mij. Dat geeft een hoop rust en ik kijk ernaar uit om in Zwolle te gaan studeren. De afgelopen weken ben ik al vaak naar Zwolle gereisd voor de studiekeuzesessies en de stad voelt al een beetje vertrouwd. Ik ben nogal een stresskip en je hebt me veel bevestiging gegeven.

Mark (18): Gestopt met opleiding Sport en Bewegen, op zoek naar nieuwe opleiding.

Moeder: Ik wil je heel erg bedanken. Ik zie weer een twinkeling in zijn ogen die er lange tijd niet was. Heel fijn. En wat eruit komt, dat zouden we zelf niet zo snel hebben bedacht, maar we vinden het prima bij Mark passen.

Bert (17): Ging van mavo naar havo, maar wist daarna nog steeds niet goed wat er bij hem zou passen.

Ik ben blij dat ik me door jou heb laten begeleiden. Ik heb zoveel nieuwe studies kunnen ontdekken, waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben. De uiteindelijke uitkomst zou ik zelf vooraf niet uitgezocht hebben. Ik zie het absoluut zitten om met het advies nog verder te ontdekken wat ik later het liefst ga doen.