Veel scholieren kiezen na de middelbare school voor een tussenjaar, of gap-year. Ook als een student halverwege het studiejaar met zijn opleiding stopt, bestaat de rest van het jaar uit een tussenjaar.

invulling tussenjaar

Er zijn een aantal redenen om voor een tussenjaar te kiezen, zoals:

  • Gewoon een pauze, even niet studeren, bijkomen van alle stress van het examenjaar.
  • Nog geen vervolgopleiding gekozen hebben, tijd om het goed uit te zoeken.
  • Ontwikkeling: jezelf ontwikkelen door te gaan reizen, werken, cursus te volgen, of een andere manier om jezelf vooruit te helpen.
  • Goed voorbereiden op een selectie/numerus fixus studie.

 

 

Tussenjaar invulling

Heb jij al goed nagedacht over hoe jij je tussenjaar gaat invullen? Of gaat het erop neerkomen dat jij straks best veel tijd hebt verspild aan hangen op de bank? Dat laatste zou best jammer zijn, toch? Het is namelijk bewezen dat studenten die hun gap-year op een goede manier hebben ingevuld, over het algemeen beter presteren tijdens hun studie. Vaak ben je na een goede break beter gemotiveerd om hard te werken aan je opleiding.

Zoek jij hulp bij het op een juiste manier invullen van je gap-year? Plannen, ideeën, strategieën, etc. ontdekken? Wil je een cursus, gaan werken, gaan reizen? En dat bijvoorbeeld in combinatie met een studiekeuzetraject?

Richting-Wijzer Advies helpt je er graag bij! Dan kan al in een paar sessies. Samen voorkomen we dat jij op de bank belandt en na een jaar denkt: huh? nu al voorbij?

Intensief tussenjaar / gap-year traject

Ben je meer op zoek naar een iets langer traject, waarbij er een plan gemaakt wordt om je jaar nog gerichter in te vullen? Kies dan voor het studiekeuze-pauze traject. In dit traject ontdek je wat bij je past, maar ontwikkel je jezelf ook als persoon. Helemaal zoals jij het wilt. Lees er meer over in dit document: Studiekeuze-pauzetraject