Logisch dat je wel wat hulp bij het maken van je studiekeuze kunt gebruiken. Er zijn vele honderden studierichtingen en varianten hierop. Zie daar maar eens overzicht en structuur in te krijgen. Het is voor jou als scholier of student knap lastig om in te schatten of de te kiezen studierichting in de praktijk net zo goed uitpakt als je hoopt.

Verkeerde studiekeuze grote gevolgen

Om de juíste studiekeuze te maken moet je jezelf heel goed kennen. Jij! staat centraal. Maar als je nog jong bent is het best lastig om precies te weten wie je bent en waar je staat. Je zit in de bloei van je leven en ontwikkelt je nog volop.

Het is dan ook niet vreemd dat veel studenten tijdens hun studie er achter komen dat ze de verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Een studierichting die toch niet blijkt te passen bij wie je bent. Gemiddeld 25-40% van de studenten valt al in het eerste jaar weer uit! Je moet er toch niet aan denken dat dat jou ook overkomt?

Hulp bij studiekeuze maken

Klein beetje hulp, wereld van verschil bij het maken van jouw studiekeuze

Om onrust, twijfel, hoge kosten en later ongemak te voorkomen is het goed en slim om je kort te laten helpen bij het maken van jouw studiekeuze.

Graag help ik je met mijn ervaring om de juiste weg in te slaan. Samen maken we een inschatting van wie jij bent en hoe je je zult ontwikkelen. Natuurlijk weet ik precies welke studierichtingen er allemaal zijn.

Voordelen hulp bij maken studiekeuze

  • Voorkom twijfel en onrust en weet zéker welke kant je op wilt en gaat
  • Geen onnodig verlies van studiekosten, maar direct de juiste studiekeuze maken
  • Als je weet wie je bent, is de kans op een verkeerde studiekeuze klein
  • De studiekeuzebegeleider kent ook de studierichtingen die jij niet kent of waar jij niet aan hebt gedacht
Hoe studiekeuze maken

Met een klein beetje hulp ben je wel in staat om de juiste studiekeuze te maken. Dat geeft rust, overzicht en een heel goed gevoel. Je weet nu zeker dat de weg die je in gaat slaan voor jou de juiste weg is. Een klein beetje hulp. Maar wel bepalend voor jouw ontwikkeling en daarmee jouw toekomst!

Maaike (18): Heeft heel weinig zin in school, dus ook niet om een keuze voor een opleiding te maken.

Ik dacht eerst dat mijn moeder flauwekul maakte toen ze zei dat ik jou moest inschakelen bij mijn studiekeuze. Ik had er ook helemaal geen zin in. Maar je bent gewoon chill, je veroordeelt mijn keuzes niet en je laat me gewoon iets vinden waar ik nog zin in heb ook. Terwijl ik het liefst op de skatebaan ben. Ik ben trots op mezelf dat ik dit blijkbaar toch kan. Ik wil andere jongeren helpen!

Merel (18): Deed na het havo auditie voor de Theaterschool en werd afgewezen. Koos een andere studie (Diëtetiek) en liep daarin na een half jaar vast.

Ik kreeg tijdens de sessies heel goed in de gaten waarom de studie Diëtetiek zo lastig voor me was en dat ik die studie hals over kop had gekozen om toch maar iets te gaan doen. Uiteindelijk werd duidelijk dat ik gewoon nogmaals voor de Theaterschool moest gaan en hoe ik dat aan kon pakken. En nu ben ik voor het komend schooljaar gewoon aangenomen!!! Ik word tóch docent theater!!

Rifka (17): Zocht een leuke hbo-opleiding maar wist niet welke.

Blijkbaar zag jij dingen in mij die ik zelf nog niet wist. Ik ga binnenkort verhuizen en ga het tweede jaar van mijn opleiding Psychologie dus ergens anders volgen, maar ik maak hem hoe dan ook af!