Studiecoaching

Studiecoaching en studiebegeleiding

Als je eenmaal aan het studeren bent, komen er altijd momenten dat het even niet zo lekker loopt. Daar kun je begeleiding bij krijgen.

  • Studiebegeleiding: om tijdens je studie erachter te komen wat jouw studiesucces in de weg staat. Met een aantal opdrachten en gesprekken kom je weer op de goede weg. Ook kan de conclusie zijn dat een andere opleiding gewenst is en dan zetten we het om in een studiekeuzetraject.
  • Stagebegeleiding: vanuit school is er soms weinig tijd om je goed te begeleiden en loopt het op je stage-adres misschien niet zo lekker. Dan kan het helpen even met iemand anders te praten, een buitenstaander, om te kijken hoe je verder kunt. Ook voor als je het stageverslag moet schrijven en niet weet hoe je het aan moet pakken.
  • Afstudeerbegeleiding: een scriptie of afstudeerverslag schrijven voelt soms als een blok aan je been. Er zijn studenten die het maanden voor zich uitschuiven, om later nog eens een poging te wagen. Soms heb je gewoon een stok achter de deur nodig, of iemand die je even een zetje in de juiste richting geeft.

Jouw studiesucces staat centraal en daarbij hanteren we het volgende schema:

(c) Carine Vos

Bij de coaching en begeleiding bepalen we de factoren die jou belemmeren en daar zoeken we oplossingen bij.

Voor alle begeleidingsvormen geldt: minimaal 3 gesprekken waarvan de invulling in overleg wordt vastgesteld. Uiteraard uit te breiden met meer en andere mogelijkheden. Altijd vooraf gegaan door een vrijblijvend (eventueel telefonisch) intake-gesprek.