Jij zoekt een studie die bij je past en dat doe je het liefst met de hulp van professionele studiekeuze begeleider. Maar nou heb je eens zitten googlen en rondvragen en heb je ontdekt dat het helemaal niet zo makkelijk is om een keuze te maken uit al die studiekeuze begeleiders. Misschien vraag je je af of je überhaupt de kosten en moeite moet nemen om iemand in te schakelen. Is dat het waard?

Jaren geleden heb ik al eens geschreven dat je voor professionele studiekeuze begeleiding een zelfde soort vraag kan stellen als voor het volgende:

  • Als je je haar wilt laten knippen, ga je toch naar de kapper?
  • Als je je been gebroken hebt, laat je er toch een arts naar kijken?
  • Als je een nieuwe badkamer nodig hebt, schakel je toch een sanitair-pro in?
  • Als je de nieuwe sprint-kampioen op de 100 meter wilt worden, neem je toch de beste coach?
  • Dus: als je een goede studiekeuze wilt maken, ga je naar …???

Een professionele studiekeuze begeleider

Het sleutelwoord in deze is: professioneel. Je schakelt iemand in, omdat deze verstand heeft van dingen waar jij zelf waarschijnlijk niet zo handig of goed in bent. Studiekeuze begeleiderDat geldt dus ook voor begeleiding voor jouw studie. Je komt er zelf niet helemaal uit en weet misschien ook niet zo goed waar je moet beginnen. Dan kun je wellicht beter een professional, een ervaren studiekeuze begeleider inschakelen.

Wat kan die professionele studiekeuze begeleider wat ik niet kan?

De studiekeuze begeleider heeft ten minste verstand van een aantal zaken, zoals:

  • De manieren om naar jezelf te kijken: wie ben jij en wat wil jij?
  • Alle mogelijke en onmogelijke opleidingen
  • Kennis van de arbeidsmarkt
  • Mensenkennis en ervaring op dat gebied
  • Routes en wegen om jouw doel te bereiken

Is een professionele studiekeuze begeleider duur?

Het klopt dat het inschakelen van een professionele studiekeuze begeleider best prijzig lijkt. Je betaalt echter niet alleen voor de tijd dat je bij iemand aan tafel zit, of voor een specifieke test. De studiekeuze begeleider doet ook een voorbereiding op de gesprekken, zoekt dingen voor je uit, schrijft een rapport. En daarnaast moet een professional altijd up-to-date blijven, dus zijn kennis goed bijhouden. Ook voor die investering betaal jij indirect een vergoeding. Bedenk dat als je in verhouding een heel goedkope aanbieding ziet, dat je ergens in die prijs vermoedelijk ook een stuk professionaliteit in de studiekeuze begeleider kunt missen.

Wat doet de studiekeuze begeleider van Richting-Wijzer Advies voor jou?

We werken samen met jou naar jouw doel toe: een concrete studie waar jij je kunt inschrijven. Geen top-zoveel, maar hooguit 1 of 2 opleidingen die zo duidelijk zijn dat je de knoop ook echt kunt doorhakken. En dat gaat meestal binnen het traject van jouw keuze. Een enkele keer hebben we een extra sessie nodig, maar die rekenen we meestal niet door. Dus: de prijs is all-in! Geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras. Bij Richting-Wijzer Advies kies je voor een ervaren studiekeuze begeleider met oog voor jou!