Je wilt een studie vinden die bij je past. Iedereen die een studiekeuze moet maken heeft zijn eigen studiekeuzevraagstuk. Het vinden van een studie waar iemand zich op z’n plek voelt kan om verschillende redenen erg lastig zijn. We weten allemaal dat er (te)veel opleidingen zijn om te kiezen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Of dat je misschien voor je gevoel te jong al moet beslissen wat je later met je leven wilt gaan doen. Dat geldt voor iedere studiekiezer. Er kunnen ook nog een heleboel andere situaties zijn, waardoor een studie vinden die bij je past voor jou extra lastig is.  In de praktijk van Richting-Wijzer Advies komen een heleboel van die vraagstukken jaarlijks voorbij. Het ene vraagstuk is wat ingewikkelder dan de ander, maar er wordt altijd van de persoon uitgegaan om een passende studie te vinden.

Inspiratie met als doel: studie vinden

Studie vindenIn deze serie “Studie vinden d.m.v. studiekeuzevraagstukken” vind je een aantal situaties van jongeren en wellicht herken je je eigen vraagstuk wel. Of lijkt het er een beetje op. Hopelijk levert het je erkenning en herkenning op, zodat je je niet zo onzeker hoeft te voelen in jouw zoektocht. Misschien haal je er inspiratie of extra doorzettingsvermogen uit om te blijven zoeken naar jouw studie. Met als ultieme en zeer gewenste doel: jouw studie vinden.

Je studiekeuze is nu eenmaal een proces van vallen en opstaan, van doorstrepen, toevoegen en selecteren. Daarbij: Er zijn geen twee levenslopen hetzelfde. Dus wat je hooguit kunt vergelijken is dat het voor iedereen lastig kan zijn om zijn/haar plekje, zijn/haar studie te vinden.

Al deze studiekeuzevraagstukken komen uit de praktijk van Richting-Wijzer Advies.

Een goede studie vinden begint bij vragen stellen en goede begeleiding

Misschien herken je jouw vraagstuk niet. Of denk je: héé, maar ik heb een heel ander probleem waardoor ik niet mijn passende studie kan vinden. Neem dan toch gerust contact op om te vragen of we met jouw problematiek aan de slag kunnen (vast wel!). Bellen of mailen is geheel vrijblijvend!

Situaties uit de studiekeuzepraktijk: